HOME       OVER MIKIPEDIA       LANDEN      FOTO’S       VIDEO’S      KUNST       LITERATUUR     BLOG       COLOFON  
Met bovenstaande stelling in mijn achterhoofd ben ik begonnen aan deze website. Het is toch zonde om alles wat je leert en ervaart doodleuk voor jezelf te houden. Ga me nou niet vertellen dat je daar anders over denkt. Tuurlijk: hoe meer kennis, hoe meer twijfel (vrij naar Goethe). Maar hé, aan de andere kant: kennis is macht. En macht is een aantrekkelijk goedje...


Waarom dan niet meteen vorm en inhoud met elkaar combineren, dacht ik vervolgens. Want als iets aantrekkelijk verpakt is, blijft het meestal langer hangen. Daarom ben ik wat gaan rommelen met webdesign- en opmaakprogramma’s, en zie daar - als een Pallas Athene uit het hoofd van Zeus - de geboorte van Mikipedia.
Goed dan. Deze site wordt voortdurend ‘geupdate’, als daar tijd en zin voor is. Ik probeer zo volledig mogelijk te zijn, maar je moet ook kunnen begrijpen dat de lust om zum Beispiel de geschiedenis van Georgië op te tekenen (hoe interessant deze ook is, begrijp me goed) soms ver te zoeken is. Mea culpa.


Toch zal Mikipedia zich in de loop der tijd meer en meer vullen met info. Dat is vooral een argument om hier steeds even terug te komen.

Rest mij nog één ding om te zeggen: Eerst Venetië zien, en dan sterven. Amen.
 

... zeigt sich erst der Meister. Yeah, right. Maar zo werkt dat dus niet in de praktijk. Mikipedia ís nooit af, en zál nooit af zijn - zucht...

Mikipedia is een container vol persoonlijke interesses, overgoten met een sausje ter leering ende vermaeck. Deze site kan bijvoorbeeld handig zijn als je van plan bent om stof te gaan happen in Albanië. Weet je ten minste wát voor stof het is. Of als je je hersens eindelijk weer eens wilt pijnigen met het lezen van een boek - wat je na je middelbare schooltijd nooit meer hebt gedaan - maar je weet niet welk boek. Of misschien gaat je hart wel sneller kloppen van Oudkerkslavisch. Zou toch zomaar kunnen?